У Верховному суді України розглядається касаційна скарга Черновецького міської ради та секретаря міськради Василя Продана про визнання протиправним рішення про поновлення на посаді мера Олексія Каспрука. Також потрібно скасувати дане рішення.

Представник Черновецького міськради Анатолій Попов розповів, що суди вважають, що депутати не можуть оцінювати роботу міського голови, але це не відповідає дійсності. Він заявив, що є різночитання законодавства, що призвело до таких рішень.

Попов також зазначив, що всі суди визнали протиправність рішення міського голови Чернівців. Суд звернув увагу, але зазначив, що в кожному з цих випадків були поновлені порушені права. Щодо процедурних порушень щодо припинення повноважень міського голови Попов зазначив, що під час голосування було зафіксовано порушення, але це не означає, що рішення про це незаконні.

У Верховному суді слухають справу щодо визнання протиправним дострокового припинення повноважень Чернівецького міського голови Олексій Каспрук

Geplaatst door ТВА / TVA op Dinsdag 14 juli 2020

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Захисниця Каспрука Марія Подоляк заявила, що досі не представили їх стороні підстави для припинення повноважень міського голови. Вона зазначила, що ніхто з сущої не поставив під сумнів ці підстави і повноваження міськради припиняти каденцію мера.

"Міськрада допустив ряд істотний процедурних порушень: крім неназваних мотивів, не весь проект рішення був опублікований, не було інформації про виконавця і те, ким вноситься проект. Експертиза юридичним управлінням не була проведена, що неприпустимо ", - коментує представник міського голови Марія Поляк.

Нагадаємо Знай писав, що президент Зеленський побував у Чернівцях і поговорив з представником партії "Слуга народу". Другановский розповів главі країни, що керівництво міста не справляється з поставленими завданнями.

Знай повідомляв, що в Чернівцях на вулицях і у дворах ростуть купи сміття замість квітів. У такому положенні справ звинувачують мера Каспрука, який звільнив попереднього директора відповідного департаменту і призначив "свою людину", але ситуація не змінилася.

Нещодавно Знай повідомляв, що в Чернівцях з-за, м'яко кажучи поганої роботи мера жителі міста вийшли на акцію протесту. Вони принесли шини під будівлю мерії і вимагали, щоб міське керівництво виділило гроші на ремонт доріг.