Мешканці Чернівців зажадали від місцевий влади вирішити сміттєвий колапс, який охопив місто і побудувати сміттєпереробний завод. Петиція з таким вимоги за кілька днів набрала більше 250 голосів і тепер підлягає розгляду депутатами міськради. Про це пише Погляд.

Згідно п. 1.2 розділ III «Положення про електронні петиції в місті Чернівцях» петиція буде зареєстрована і розглянута у відповідності з вимогами і нормами розгляду звернень громадян. Після цього петиція буде передана до відповідного органу посадовій особі.

Згідно п. 2.1 розділ III «Положення про електронні петиції в місті Чернівцях» петицію, яка набрала 250 голосів городян розглянуть протягом 10 днів. Після цього чиновники і депутати міськради повинні будуть повідомити городян про рішення. На засіданні присутні не тільки чиновники і депутати, але і ті, хто ініціював створення документа. Автори петиції повинні будуть розкрити більш детально своє бачення ситуації і її вирішення.

Варто відзначити, що у Чернівцях є дві величезні проблеми – дороги і сміття. Мешканці скаржаться, що місцева влада нічого не робить для того, щоб змінити ситуацію. Також влада і мера звинувачують у політичних іграх за посаду директора департаменту ЖКГ. Сміття тижнями не вивозиться з дворів і не прибирається з вулиць міста. переповнені баки та урни, розкидані навколо відходи виділяють сморід.

чернівчани скаржаться на погані дороги і ями глибиною по коліно. Нещодавно мешканці міста принесли під мерію шини та запчастини від машин. Вони вимагали, щоб влада почала працювати і за гроші платників податків відремонтувала вулиці.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нещодавно стало відомо, що мера Каспрука міськрада вирішила змістити з посади. У суді розглядається справа про неправомірність відновлення градоначальника Чернівців на посаді через суд. Секретар міськради Попов пояснив, що суди не заперечують неправомірність орешений мера Каспрука, але досі немає змін у результаті справи. Тому зараз дане питання розглядається Верховному суді України.