Доїхати з Чернівців до Львова чи Києва зараз неможливо. З березня цього року був введений карантин і закриті залізничні перевезення пасажирів. Після цього рух поїздів так і не було відновлено, пише Молодий буковинець.

На даний момент відновлено тільки рух приміських і міжобласних поїздів. Коли будуть курсувати поїзди на великі відстані ніхто точно не знає. У прес-службі Укрзалізниці з цього питання нічого конкретного не сказали, а лише послалися на комісії з ТЕБ і НС, які повинні приймати рішення в кожній області і направляти документи в Укрзалізницю. Вони також заявили, що не отримували відповідного документа від Чернівецької області.

Залізничний вокзал в Чернівцях Фото: Молодий буковинець

"В кожній області є обласна адміністрація, вони на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймає рішення про відновлення руху поїздів. Тоді цей документ направляють вже в "Укрзалізницю" і ми приймаємо рішення, які поїзди слід відновити, в якій кількості і за яким графіком. Однак, з Чернівецької області ніяких звернень до нас ще не надходило ", - розповідають у відділі комунікацій АТ " Укрзалізниця ".

У Чернівецькій ОДА у свою чергу заявили, що ніяких заяв з приводу відновлення руху потягів не було і не надходило їм. Однак чиновники сказали, що найближчим часом розглянуть можливість залізничного сполучення з рештою україни.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто нагадати, що поїзди вже відновили рух по всій Україні. З Дніпра курсують рейси в Одесу і в курортні міста на Азовському морі. Хмельницькому з'явилися приміські рейси до Жмеринки. З п'яти поїздів будуть ходити поки три.

В кінці травня у Запоріжжі відкрили залізничний вокзал і пустили в продаж квитки на приміські поїзди. Квитки продає поки одна каса. Після відкриття залізничного вокзалу Укразлізниця заявила, що буде відновлювати рух поїздів і забезпечить співробітників всіма необхідними засобами захисту.

Незважаючи на те, що карантин вимагає особливого ставлення до чистоти в приміщеннях загального користування, в поїздах Укрзалізниці нічого не змінилося. В туалетах поїздів далекого прямування сміття і противні запахи, засмічені унітази і відсутня вода.