У Чернівцях згадали героя, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів 23 липня 2016 року під Маріуполем (Донецька область). Вшанування пам'яті супроводжувалося дзвоном, встановленого в центрі міста. Про це пише Чернівецький промінь.

Сьогодні 23 липня вшанували пам'ять Чунтула Віталія, який загинув в цей день 4 роки тому. Чоловік отримав поранення в результаті артобстрілу окупантами українських позицій. У Віталія залишилися літні батьки.

Чунтул Віталій Фото: Вікіпедія

Про бійця

Чунтул Віталій народився 8 грудня 1972 року в Чернівцях. На початку війни з росією пішов воювати і потрапив оператором-радителефонистом в 54 окремий розвідувальний батальйон. Загинув під час масованого обстрілу окупантами позицій, розташованих під селом Гнутово недалеко від Маріуполя. У цей же день з Віталієм загинули і двоє його побратимів - старший солдат К. Бессараб, солдатів Ст. Ковальов та старший солдат Ст. Полохало.

Указом президента № 345/2016 від 22 серпня 2016 року нагороджений посмертно "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Також нагороджений рішенням Чернівецької міської ради-медаллю "На славу Чернівців" та почесним знаком "Маріуполь. Відстояли – Перемогли" посмертно.

Популярні новини зараз
Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що під Хмельницьким попрощалися із загиблим на Донбасі бійцем. Молодий захисник України загинув 20 липня цього року.

Знай повідомляв, що в Дніпрі вшанували пам'ять українського воїна, який віддав життя, щоб урятувати побратима. Він загинув 21 червня 2019 року.

Нещодавно Знай передавав, що На Івано-Франківщині зупинилось серце ветерана АТО. Він не дождил до рятівної операції три дні.