У Чернівцях місцева влада вирішує проблему браку місць для поховання. В першу чергу будуть розширені межі кладовища. Це питання обговорювалося на сесії міськради, повідомляє Чернівецький промінь.

На даний момент на центральному кладовищі відкрито останній вільний сектор недалеко Годилова. Рішення про його відкриття було прийнято в 2019 році. Питання про нестачі місць для поховань порушувалося ще колишнім мером Чернівців Олексієм Каспруком, але тоді до справи так і не дійшло.

Представник кладовища Василь Воронюк розповів, що в день на кладовищі привозять для поховання 7-10 небіжчиків. Зараз депутати міськради вирішують питання про виділення землі, але в якості тимчасового рішення пропонують робити підпоховання. Воронюк зазначив, що це можливо тільки після 25 років після першого поховання і лише в могилах, де поховані рідні померлого.

Проблема нестачі землі для поховання померлих у Чернівцях існує вже кілька років. Щоб не допустити критичної ситуації міськрада звернулася до Обласної адміністрації, щоб у власність міста передали 10 гектарів землі, розташованих на вулиці Івана Підкови. Це вирішить проблему і дозволить розширити площа кладовища у Садгорі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також Чернівецькі депутати звернулися до голови Чернівецької ОДА, щоб отримати дозвіл на використання ділянки на вулиці Івана Підкови з площею вже 88 гектар. Цю землю планують виділити ветеранам АТО/ОНС під забудову. Дане питання на засіданні міськради піднімав секретар міськради Василь Продан. Це питання залишається відкритим поки не прийме рішення ОДА. Після цього земельні ділянки отримають 1500 ветеранів бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Львові кладовища переповнені, але мер Садовий забув про обіцянку побудувати крематорій.

Знай писав, що під Тернополем землю старого кладовища віддали під городи.

Нещодавно Знай передавав, що в мережі показали занедбану могилу першого і єдиного, космонавта Леоніда Каденюка.