Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук застеріг мешканців області від нерозважливих дій, які можуть призвести до зростання рівня захворюваності в регіоні та віднесення його до «червоної зони».

У наступні три тижні має вирішитися доля учнів буковинських шкіл. Школярі можуть не піти у навчальні заклади з першого вересня.

"Така ситуація може виникнути, якщо зростатиме кількість нових випадків COVID-19 і наш регіон повністю або частково віднесуть до «червоної зони» небезпеки поширення цієї хвороби", - про це розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук під час брифінгу.

«Від нашої поведінки у серпні місяці, наступні три тижні, буде залежати, чи наші діти підуть до школи, чи вони залишаться вдома і будуть змушені навчатися дистанційно.

Немає жодного суб'єктивного, політичного чи іншого мотиву для уряду і державної комісії з питань ТЕБ та НС той або інший регіон зафарбовувати у червоний, помаранчевий чи жовтий колір. Просто, суха статистика і реальні цифри, які вони бачать впродовж 5 днів. Якщо динаміка погана, то червона зона означає повернення до жорстких карантинних обмежень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Це не тільки закриті усі ресторани, торгівельні центр, це в тому числі і буде не працювати громадський транспорт, не буде міжобласного, міжміського сполучення і на превеликий жаль не відкриються школи першого вересня», - сказав Осачук.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестувань: у МОЗ пояснили, що відбувається

Також портал «Знай.uа» писав, що На Франківщині швидка залишила помирати чоловіка з хворим серцем: "Він просто п'яний"

Також портал «Знай.uа» писав, що У Чернівцях провели унікальні операції на мозку, малюки народилися заново: "Мамочко, я здоровий!"