Письменниця Марія Матіос та видавництво «Абабагаламага» оголосили конкурс на складання карти туристичних маршрутів, які описані у романі «Букова земля».

Створити карту мандрівок Буковиною за романом «Букова земля» Марію Матіос надихнув прихильник її творчості з Польщі.

Про це письменниця повідомила на сторінці у Фейсбук. Разом з Іваном Малковичем та видавництвом ««Абабагаламага» вони оголосили конкурс на складання карти туристичних маршрутів Буковиною та Галичиною, описаних у «Буковій землі».

«Це можуть бути тематичні подорожі (скажімо, «Буковина родини Васильків», «Німецькі поселення Буковини», «Бойові шляхи Гуцульського легіону», «Український Відень», «Стежками УПА»), чи мандрівки, пов’язані з іншими персонажами або подіями книжки. Тобто все, на що вистачить вашої фантазії, щоб розписати такі маршрути для подорожувальників чи любителів краєзнавства», - говорить Марії Матіос.

Двом переможцям пізнавальних маршрутів Марія Матіос презентує від себе три ексклюзиви, пов’язані з Буковиною та Галичиною. Про них учасники конкурсу дізнаються згодом - після закінчення карантину, оскільки вони і справді пов’язані з подорожами.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Видавництво «Абабагаламага» також готує подарунки для переможців конкурсу. Це буде бібліотечка найкращих видань «Абабагаламага».

«Я вважаю, що це унікальний випадок. Я наразі не знаю жодної книжки, яка би зчинила такий розголос, що за нею створюють цілі краєзнавчі маршрути. Я у видавничій справі уже понад 30 років, але такого інтересу до книжки не пам'ятаю. Це унікальний випадок в історії книговидання незалежної України. Звичайно, ми щасливі бути причетними до цього. Тому що ця книжка - більше, ніж сама книжка. Це історія буковинського краю», - сказав Іван Малкович, директор видавництва.

Конкурсні роботи можна надсилати на електронну адресу: ivanababa@i.ua з приміткою («На конкурс «Принади і таємниці Букової землі»).

Конкурс без вікових обмежень. Термін подачі робіт до 15 вересня.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Samsung представила нові пристрої екосистеми Galaxy для роботи і розваг

Також портал «Знай.uа» писав, що Від Чехії та Польщі до Білорусі та Туреччини: які країни разом з Україною потрапили в "зелену зону" карантину

Також портал «Знай.uа» писав, що Пільговикам Чернівців готують "посткарантинний" сюрприз у громадському транспорті - ховайте гаманці