Сквер навпроти центрального корпусу Чернівецького національного університету брудний та засмічений. Фото з переповненими смітниками оприлюднили у мережі.

Сквер, у якому розташований пам'ятник Сидору Воробкевичу, у вихідні потопав у смітті. На землі розкидані недопалки від цигарок, довкола напльовано, а сміттєві урни переповнені. Поруч з цим усім відпочивають люди.

У такому вигляді сквер поруч з перлиною Буковини - Резиденцією митрополитів Буковини та Далмації, побачили й іноземні туристи. Про це розповіла директорка Міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz» Євгенія Лопата.

Євгенія розповіла, що під час прогулянки історичною частиною міста зайшла у сквер і була неприємно вражена.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Там ми побачили купи сміття і людей, які сиділи на траві біля цього сміття. Я була в такому шоці, що, здається, ніколи такого не бачила», - розповіла Євгенія.

Дуже неприємно бачити таку картину. Євгенія Лопата каже, що хотіла б привернути увагу до цієї проблеми.

«Я нікого не звинувачую, мені, як чернівчанці, болить за своє місто і дуже соромно. Адже це бачать як чернівчани, так і гості міста, у тому числі і з-за кордону, і залишають для себе на основі побаченого не найприємніші враження. І це в той час, коли така велика кількість людей працює на імідж міста і краю, а тут на рівному місці просто осоромитися», - каже Євгенія Лопата.

Як пояснив начальник управління контролю за благоустроєм міста Ярослав Городенський, за скверами у місті доглядає Трест зеленого господарства.

Олександр Брязкало, керуючий Трестом зеленого господарства та протизсувних робіт, у свою чергу зазначив, що працівники тресту відповідають лише за зелені насадження та косіння трави, а не за прибирання сміття. Це має робити приватний підприємець, який працює у сквері і з яким підписаний відповідний договір.

Сергій Обшанський, заступник директора департаменту ЖКГ, розповів, що з підприємцем, уже поговорили і сміття там приберуть якнайшвидше. Він має прибирати сміття у якості соціальної складової.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що У Запоріжжі дерево "втомилося" і прилягло на дах авто - водій святкує друге народження

Також портал "Знай.ua" писав Не парк, а кладовище: тернополян не на жарт налякали клумби-надгробки

Також портал "Знай.ua" писав, що У Запоріжжі чиновники витратять на вигляд зі свого вікна 9 мільйонів