Першого вересня у Чернівцях всі кудись поспішали у годину пік. Кореспондентка molbuk.ua. розповіла, як разом із патрульними поліцейськими перевірила, чи дотримуються карантинних обмежень у міських маршрутках.

Поліцейський подав сигнал водієві маршрутки №9, що їхала вулицею Заводською. Той одразу зупинився. У салоні кілька людей, які сидять у масках. Одні їх одягли як належне, в інших маски – на бороді. Посвідчення у всіх є. Водій маршрутки пан Юрій каже, що останнім часом конфліктів із пасажирами через карантинні обмеження не виникало.

"Люди почали усвідомлювати всю серйозність ситуації, або ж немає роботи, тому майже ніхто нікуди й не їде", – каже пан Юрій.

Біля зупинки на вулиці Хотинською маршрутка №17, патрульні зупиняють водія. Зайняті всі місця для сидіння, проїзні посвідчення біля себе є у всіх.

"Ось, дивіться, все у нас є, тільки відпустіть водія, бо поспішаємо", – гукають у салоні.

Пан Віктор, водій автобуса, каже, що їздить із заповненим салоном досить рідко.

"Та яке там переповнення? Інколи буває "недоповнення", не можемо навіть вартість пального окупити", – говорить він.

Дорогою до зупинки "Дріжзавод" інспектор патрульної поліції Олександр Татарчук розповідає, що останній тиждень водії маршруток почали серйозніше ставитися до карантинних вимог.

"Коли маршрутки лише відновили роботу, то був жах! Водії нехтували карантинними обмеженнями, "набирали" повні автобуси, не дотримувалися маскового режиму, була цілковита антисанітарія. Зараз бачимо кращу ситуацію. У всіх є довідки з місця роботи, у салоні зайняті лише місця для сидіння. Це тішить", – зазначає пан Олександр.

На зупинці "Дріжзавод" патрульні зупиняють маршрутку №17. У салоні стоять два пасажири і водій без маски.

"Ми на роботу поспішаємо! Що ви зупиняєте?", – гукають із салону.

Водій виходить із салону і нервово каже, що через маску не може дихати.

"Я не можу дихати! Маска у мене є, але не на обличчі", – каже чоловік.

Патрульні відпускають водія до кінцевої зупинки, щоби не затримувати людей. Самі ж їдеуть за ним. На вулиці Садовій підходять до цього ж водія. Поліцейські пояснюють, що він порушив карантинні вимоги. Водій, пан Михайло, все заперечує.

"У мене не було людей, які стояли! Я не брав їх! Чому поліція так не любить водіїв? Ще розстріляйте мене тут! Дістали!", – вигукує пан Михайло.

Така реакція водія викликала сміх у людей, які були на зупинці. На водія склали протокол.

"Згідно із статтею 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення – порушення карантинних обмежень під час перевезення пасажирів – ми склали протокол. Його буде передано до суду. Розмір штрафу буде визначати суд", – прокоментував пан Андрій.

Ще близько години кореспондент з патрульними їздили містом. Переповнених маршруток більше не виявляли. Певно, штрафи навчили водіїв дотримуватися протикарантинних правил.

Раніше портал "Знай.ua" писав - Кличко пророкує киянам "інфекційний вибух": "Дошасталися"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що Тернопільських школярів змусять паритися в масках і подружитися зі спиртом

Також портал "Знай.ua" писав, що Тернополяни повстали проти "червоної зони" Зеленського: "Вводьте у себе в Києві!"