Чернівці можуть залишитися взимку без тепла.

«Чернівцітеплокомуненерго» заборгувало ПАТ «Чернівцігаз» 26 мільйонів гривень. Якщо не заплатять - опалення в мережі централізованого теплопостачання не буде ввімкнено.

За словами голови "Чернівцігазу" Віктора Горди, вони вже подали позов до суду, щоб стягнути борг. Також попередили міську раду про загрозу непід'єднання міських котелень у разі його несплати.

Теплокомуненерго, крім боргу газовикам, ще й винно три мільйони за електроенергію. Тому потрібно знову йти з простягнутою рукою до міських депутатів.

За словами секретаря міськради Василя Продана, гроші вже шукають. Можливо, перерозподілять їх з інших комунальних напрямів.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, киянин заборгував за світло 190 тисяч і направив ствол на електриків. У Києві в одному з будинків розгорілася справжня війна за електроенергію. Боржник вирішив зброєю відлякати співробітників енергокомпанії, які прийшли відключати його від загального щитка. Столичні правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за фактом погроз зброєю працівникам підприємства енергопостачання.

Раніше портал Знай.uа писав про те, як оформити субсидію в 2020 році: покрокова інструкція. Сам по собі розрахунок субсидій – складний процес, який пов'язаний з безліччю критеріїв і застосуванням різних коефіцієнтів і формул.

Як повідомляв портал Знай.uа, Нацбанк розповів українцям що робити, коли дістають колектори: "Боятися нічого". У Нацбанку пояснили, що колекторська контора не має права вимагати повернення боргу в примусовому порядку. Стягнути гроші примусово має право тільки Державна виконавча служба і приватні виконавці.

Також портал Знай.uа писав, що Україна зменшила вартість сонячної і вітрової енергії – Зеленський.