Чернівецька міська рада направила позов до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування встановленої Державною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «червоної» карантинної зони на території міста.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі міськради.

За інформацією відомства, сьогодні секретар міськради Василь Продан, який виконує обов’язки міського голови Чернівців, підписав і відправив судовий позов до Київського окружного адміністративного суду.

Чернівецька міська рада у позові вимагає визнати незаконним віднесення Чернівців до «червоної» зони, а обмеження, встановлені Держкомісією з ТЕБ та НС, – скасувати.

Станом на 14 вересня, у Чернівецькій області «червона» зона, яка передбачає найбільш суворі обмеження, діє у Чернівцях, Герцаївському, Кельменецькому, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах. У вказаних регіонах усі навчальні заклади переведені на дистанційний режим роботи.

Місцеві жителі Чернівців неодноразово влаштовували акції протесту проти карантинних обмежень, які були запроваджені після входження міста до «червоної» зони. Секретар міськради Василь Продан під час одного з таких пікетів пообіцяв мітингувальникам, що Чернівецька міськрада подасть до суду позов з вимогою скасувати «червону» карантинну зону.

У Чернівецькій області, станом на ранок 14 вересня, зафіксовано 12252 випадки коронавірусу від початку поширення пандемії в Україні. Одужали 7186 людей, 311 – померли.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В Україні 14 вересня оновили "кольорові" карантинні зони. До "червоної" зони потрапили:

  • місто Чоп Закарпатської області;
  • міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;
  • Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області;
  • міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області;
  • місто Дубно Рівненської області;
  • міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Заліщіцький, Збаразький, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області;
  • Великобурлуцький район Харківської області;
  • місто Славута та Волочиський район Хмельницької області;
  • місто Канів Черкаської області;
  • місто Чернівці, Герцеївський, Кельменецький, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони Чернівецької області.
  • місто Ніжин, Бобровицький та Носівський райони Чернігівської області.

Нагадаємо, що медицина Тернопільщини обезголовлена, Бойчук подав у відставку: "Дякую всім".

Як повідомляв портал Знай.uа, львівська залізниця зачинила двері для пасажирів "червоної зони" - де будуть зупинки.

Також портал Знай.uа писав, що через маршрутників Київ ризикує "почервоніти": начхати на карантин, пасажирів - море.