Про відкриття шкіл та садочків у Чернівцях, висловила свою думку Оксана Знак, заступниця головного лікаря КМУ «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня», головний позаштатний спеціаліст ДОЗ зі спеціальності «Педіатрія».

«З одного боку ми розуміємо, що діти не можуть все життя вчитися онлайн. Діти не соціалізуються, треба відкривати організовані колективи.

Ми розуміємо, що як тільки відновлять роботу організовані колективи, то ризиків захворіти буде більше. І це не обов’язково COVID-19, це може бути і грип, і інші вірусні інфекції. Крім того, нам буде важко їх розрізняти: де COVID-19, де грип, але пробуємо відкривати з дотриманням протиепідемічних вимог. Подивимося як буде.

У Чернівецькій обласній дитячій лікарні кількість госпіталізацій збільшилася у серпні, у вересні їх менше, але вони все-одно є. На сьогоднішній ранок у нас було 18 хворих дітей, з них у 8 підтверджено коронавірус і 10 - з підозрою. Діти поступили на вихідних і ми ще не маємо результатів ПЛР-дослідження.

З цих 18 дітей у реанімації немає нікого. У них середньо важкий перебіг хвороби. Четверо дітей віком до одного року, є школярі та діти підліткового віку. У деяких дітей є пневмонії, але не у всіх», - розповідає Оксана Знак.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Надал відвоював у Зеленського "помаранчеву зону" для Тернополя.

Також портал Знай.uа писав, що київські лікарні "колекціонують" пацієнтів з одним і тим самим діагнозом: "Точно не COVID-19?"

Також портал Знай.uа писав, що на місце хворого Кернеса мітить одіозний бізнесмен Сітенко: "Привид з минулого".