У Верховній Раді готують законопроект, який дозволить списати теплокомуненерго частину боргів, які підприємство отримало з 2016 року через занижений тариф.

Чернівецька міська рада звертатиметься до Голови Верховної Ради та Прем’єр-Міністра України та проситиме переглянути борги за газ «Чернівцітеплокомуненерго» перед НАК «Нафтогаз України». Таку пропозицію на сесії вніс депутат міськради Василь Максимюк.

«Під час зустрічі з директором комунального підприємства «Чернівцітеплокомуненерго» ми обговорили низку питань. Одне з найбільш болючих – борги, які виникли перед Нафтогазом. Наразі депутати Верховної Ради підготували законопроект, який передбачає списання боргів з 2016 року, які виникли за рахунок різниці в тарифах. Фактично, це ті кошти, які держава повинна була компенсовувати теплокомуненерго через занижені тарифи», - заявив на сесії Василь Максимюк.

Це мав би бути потрійний взаєморозрахунковий проект закону. Якщо Нафтогаз списує борги теплокомуненерго, ці кошти перерахують, як борг перед державою, який Уряд списує.

«Ми розуміємо, що можливо влада не захоче цього робити, бо в рамках усієї України це можуть бути мільярдні суми недонадходжень до державного бюджету. Але водночас це допоможе теплокомуненерго. Бо така проблема існує не лише в Чернівцях, але й у багатьох містах України. Тому пропоную звернутися до Верховної ради, щоби вони почули з низів про необхідність прийняття цього закону», - заявив депутат.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Присутні депутати одноголосно підтримали звернення до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України, щодо списання боргів перед НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, що на Закарпатті боржників віддали під суд через газ: "Платіть або..."

Як повідомляв портал Знай.uа, інвестори завалили державу позовами на 630 млн грн через невиплату за зелену електроенергію

Також портал Знай.uа писав, що "Нова пошта" скасувала надання послуги через шахраїв: "Надсилають клієнтам смс для оплати"