Чи можливо подолати корупцію в Україні? Це, на перший погляд, риторичне запитання має сьогодні вирішальне значення.

Боротьба з корупцією — це широка і складна задача. Більшість українців розуміють, що їхня країна є однією з найбільш корумпованих у світі.

Аналітики та політики сперечаються і пропонують різні варіанти. Але не тільки дорослі задумуються над цим питанням, діти також пропонують своє бачення вирішення цього національно-важливого питання.

У соціальних мережах блукає твір учня 11 класу: «Як побороти корупцію в Україні...»

«Як побороти корупцію в Україні...»

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Я би вибрав найбільш глухе, закинуте село в Україні, десь посеред степу чи лісу, огородив його колючим дротом під напругою і запустив би туди всіх політиків і чиновників без винятку. На додачу всіх їхніх силіконом накачаних дружин, батьків і повнолітніх дітей.

Дав би по лопаті, по відру картоплі і пшениці. Раз на місяць завозив би туди мішки із секон хендом, щоб жінки, звиклі до брендового одягу не страждали від його відсутньості", - пропонує автор твору.

Нагадаємо, кандидат на пост мера Києва Сергій Гусовський розкритикував систему комунальних підприємств у столиці. На думку політика, вони слугують прикриттям для численних хабарницьких схем.

Політик переконаний: функції більшості комунальних підприємств потрібно передати малому та середньому бізнесу через чітку та прозору систему тендерів. Тільки так, на його думку, місто зможе ефективно боротися з корупцією: “Сьогодні ми обговорюємо одні прізвища корупціонерів, завтра прийдуть інші. Якщо система не змінюється, не усувається сама причина проблеми. Забираючи такий інструментарій, як комунальні підприємства, ми дійсно багато кого позбавимо можливості красти”.

Раніше портал Знай.uа писав про вибори мера Умані: Найвідоміший корупціонер України Антон Яценко знову проштовхує свого кандидата-невдаху. Для Плетньової це вже не перша спроба потрапити в крісло мера Умані.

Також портал Знай.uа писав "Якщо українським виробникам не заважати, вони створять реальні робочі місця", − Ігор Палиця. Високі податки та відсутність доступних кредитів, а ще – нерівні умови експортування продукції – головні перешкоди, з якими стикаються виробники.

Також портал Знай.uа писав, що НКРЕКП закріпило можливість торгувати "повітрям" – Куртєв. Національний регулятор НКРЕКП свідомо на нормативному рівні створив можливість для різних махінацій на ринку електроенергії.