Тонкощі приготування печені зі свинини з картоплею в домашніх умовах.

Печеня по-домашньому - тушкована картопля з м'ясом і смачною підливою. Для приготування спекотного можна використовувати будь-яке м'ясо, але найсмачніше печеня зі свининою. Ця страва добре тим, що його можна готувати і в сковорідках, і в великих казанках, і навіть в духовці.

Продукти:

  • Картопля - 1 кг
  • Свинина (ошийок) - 800 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Лист лавровий - 1 шт.
  • Перець горошком (суміш)
  • Паприка мелена - 1 ч. ложка
  • Сіль - за смаком кріп свіжий

До зазначеного набору продуктів можна додати томатний сік або пару ложок томатної пасти. Якщо ви будете використовувати томатну пасту, то обов'язково додайте в спекотне 1 ст.ложку цукру.

Як приготувати печеню по-домашньому:

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

М'ясо миємо й осушуємо паперовими рушниками. Нарізаємо не сильно дрібними шматочками.

Розігріваємо сковорідку або казанок з товстим дном і вливаємо масло. М'ясо відправляємо в гаряче масло і смажимо на великому вогні, помішуючи кожну хвилину.

Цибулю нарізаємо великими кубиками, моркву - півкружями.

Як тільки м'ясо почало золотиться, відразу додаємо туди цибулю і моркву. Перемішуємо і включаємо середній вогонь. Готуємо під кришкою до прозорості цибулі.

Нарізаємо картоплю кубиками.

Солимо, додаємо спеції і перемішуємо. Зменшуємо температуру до мінімуму, додаємо картоплю до м'яса, але відразу не перемішуємо. Заливаємо водою (0,25-0,5 склянки), накриваємо кришкою і тушкуємо 20-25 хвилин.

Перемішуємо, солимо і додаємо видавлений через прес часник. Заливаємо печеню 3-4 ополониками окропу. Щоб бульйон не "потягнув" всю сіль з продуктів, в ополоник додаємо трохи солі (0,25 ч.ложки) і розчиняємо. (Якщо ви вирішили готувати печеня з томатом, то розведіть пасту з цукром у вищезгаданому Солоному бульйоні і залийте вміст сковорідки.) Готуємо ще 5 хвилин на середньому вогні.

Печеня зі свинини з картоплею готове. Перед подачею посипаємо рубаною зеленню.

Смачного!

Раніше портал Знай.ua написав простий рецепт головної закуски на столі: засолювання оселедця з овочами в банку.

Також портал Знай.ua писав про смачний суп "Затирка" з куркою: простота і кайф сільської кухні на вашому столі.

Також портал Знай.ua писав про те, що корисно знати, і смачно їсти: 8 поживних властивостей хурми, про які ти навіть не здогадуєшся.