Смажені пельмені у багатьох асоціюються з чимось приємним. Комусь такі в дитинстві робила мама, хтось на них жив всі студентські роки. А для кого-то це особливе сімейне блюдо.

Зараз ми розповімо, як смажити пельмені на сковороді, щоб вийшло вкрай смачно.

Як смажити пельмені на сковороді

Одна з найбільших проблем під час приготування смаженої їжі - бризки масла. Мало того, що потім потрібно відмивати всю кухню, так гаряче масло може ще й обпекти шкіру. Тому сьогодні ми крок за кроком розберемося, як посмажити смачні пельмені і не заляпати при цьому все навколо.

Є дві головні відмінності в приготуванні смажених пельменів. Спочатку варити і потім смажити або навпаки? Є ще третій: тільки смажити. Сперечатися про те, який з них кращий, можна довго, але в цьому немає сенсу.

Адже кожен вибирає той, який йому смачніше. Всі люди різні! Так що в цьому рецепті ми будемо використовувати тільки один метод, але ти спокійно можеш змінити його на свій розсуд.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Інгредієнт:

  • 400 г борошна
  • 200 мл теплої води
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. соняшникової або оливкової олії
  • 0,5 кг фаршу
  • 1 пучок кропу і петрушки
  • щіпка свіжозмеленого чорного перцю

Приготування:

1. Спершу просій борошно через сито, додай до неї сіль і цукор. Потім в центрі гірки зроби поглиблення, в яке налий воду.

2. Потім ретельно замішай тісто руками, а при необхідності додай ще трішки води. Коли вийде однорідна маса, додай столову ложку масла і ще раз замішай.

3. Готове тісто має вийти еластичним і м'яким. Залиш його в теплому місці під мокрим рушником на півгодини. Тим часом займися начинкою.

4. Додай у фарш зелень, сіль і перець. Можна за бажанням додати навіть зелену цибулю, він підкреслить смак м'яса. Якщо свіжої зелені немає, то можна використовувати сушену. Однак утримайся від готових магазинних приправ, вони переб'ють природний аромат.

5. Розкатай тісто тонким шаром і виліпи пельмені. Скористайся спеціальною формочкою для ліплення пельменів, якщо у тебе така є.

6. Розігрій сковороду на сильному вогні і додай масла. Обсмаж пельмені з одного боку, а потім переверни їх, щоб обсмажити звідусіль.

7. Коли з'явиться рум'янець і хрустка скоринка, залий пельмені наполовину водою. Зменш вогонь на плиті до помірного. Кришкою не накривай і смаж, поки не випарується вода.

8. Пельмені подавай зі сметаною, сіллю і зеленню або можна з аджикою.

Як захиститися від бризок масла

У момент викладання пельменів на розпечену сковороду, а також при їх перевертанні, з'являється дуже багато масляних бризок. Природно, накривати кришкою не можна, тому що продукт тоді не підсмажиться, а стушиться.

Ти можеш використовувати спеціальні бортики з фольги, але це буває незручно. Куди краще прикупити собі екран від бризок для сковороди. По суті, це така сіточка, яка не заважає процесу смаження і збирає на себе всі крапельки жиру.

Раніше портал Знай.ua описав рецепт лаваша з апетитною курочкою і сирком - простий рецепт з того, що є в холодильнику.

Також портал Знай.ua писав про смачний суп "Затирка" з куркою: простота і кайф сільської кухні на вашому столі.

Також портал Знай.ua писав про сніданок, обід і вечеря за 20 гривень: як дешево і смачно нагодувати всю сім'ю.