Смажені пельмені у багатьох асоціюються з чимось приємним. Комусь такі в дитинстві робила мама, хтось на них жив всі студентські роки. А для кого-то це особливе сімейне блюдо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗараз ми розповімо, як смажити пельмені на сковороді, щоб вийшло вкрай смачно.
Як смажити пельмені на сковороді
Одна з найбільших проблем під час приготування смаженої їжі - бризки масла. Мало того, що потім потрібно відмивати всю кухню, так гаряче масло може ще й обпекти шкіру. Тому сьогодні ми крок за кроком розберемося, як посмажити смачні пельмені і не заляпати при цьому все навколо.
Є дві головні відмінності в приготуванні смажених пельменів. Спочатку варити і потім смажити або навпаки? Є ще третій: тільки смажити. Сперечатися про те, який з них кращий, можна довго, але в цьому немає сенсу.
Адже кожен вибирає той, який йому смачніше. Всі люди різні! Так що в цьому рецепті ми будемо використовувати тільки один метод, але ти спокійно можеш змінити його на свій розсуд.
Інгредієнт:
- 400 г борошна
- 200 мл теплої води
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. цукру
- 1 ст. л. соняшникової або оливкової олії
- 0,5 кг фаршу
- 1 пучок кропу і петрушки
- щіпка свіжозмеленого чорного перцю
Приготування:
1. Спершу просій борошно через сито, додай до неї сіль і цукор. Потім в центрі гірки зроби поглиблення, в яке налий воду.
2. Потім ретельно замішай тісто руками, а при необхідності додай ще трішки води. Коли вийде однорідна маса, додай столову ложку масла і ще раз замішай.
4. Додай у фарш зелень, сіль і перець. Можна за бажанням додати навіть зелену цибулю, він підкреслить смак м'яса. Якщо свіжої зелені немає, то можна використовувати сушену. Однак утримайся від готових магазинних приправ, вони переб'ють природний аромат.
6. Розігрій сковороду на сильному вогні і додай масла. Обсмаж пельмені з одного боку, а потім переверни їх, щоб обсмажити звідусіль.
8. Пельмені подавай зі сметаною, сіллю і зеленню або можна з аджикою.
Як захиститися від бризок масла
У момент викладання пельменів на розпечену сковороду, а також при їх перевертанні, з'являється дуже багато масляних бризок. Природно, накривати кришкою не можна, тому що продукт тоді не підсмажиться, а стушиться.
Ти можеш використовувати спеціальні бортики з фольги, але це буває незручно. Куди краще прикупити собі екран від бризок для сковороди. По суті, це така сіточка, яка не заважає процесу смаження і збирає на себе всі крапельки жиру.
Раніше портал Знай.ua описав рецепт
Також портал Знай.ua писав про
Також портал Знай.ua писав про