Не стало відомого українського футболіста, судді та функціонера.

4 листопада, у Чернівцях на 76-му році життя помер відомийц український футболіст, футбольний рефері і функціонер Петро Кобичик. Повідомляє Главком.

Петро Кобичик - український футболіст, суддя, фото glavcom.ua
Петро Кобичик - український футболіст, суддя, фото glavcom.ua

Петро Дмитрович Кобичик народився 18 вересня 1945 року в Новограді-Волинському на Житомирщині. Там починав грати в футбол у складі місцевого «Авангарда». Провів два сезони у 1962-1963 роках. Пізніше, після військової служби у Львові перейшов у команду(аналог другої ліги) класу Б чемпіонату СССР «Буковина» з Чернівців, яка стала для оборонця рідною.

Кобичик провів вісім сезонів (1968-1971, 1975-1978) за «Буковину», понад 200 матчів, забив 5 м’ячів. Петро зіграв у паузі між двома каденціями в Чернівцях три сезони в складі івано-франківського «Спартака», з яким у 1972-му вийшов з другої ліги в першу. Там він провів у другому ешелоні радянського футболу два сезони. За івано-франківців Кобичик зіграв 105 матчів і забив 5 голів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Петро Кобичик після завершення кар’єри гравця почав судити. У 80-ті роки минулого сторіччя у різних лігах чемпіонатів СССР провів 105 матчів як головний суддя і 66 як лайнсмен.

В часи незалежності Петро Дмитрович як делегат Федерації футболу України та суддівський спостерігач працював на матчах українського чемпіонату.

У період 1997-2012 років Кобичик очолював Чернівецьку обласну федерацію футболу.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Львові помер соратник Бандери і герой дивізії "Галичина": "Воля України або смерть"

Також портал Знай.uа писав, що Львівщина побила коронавірусний антирекорд: "Десятки смертей за день"

Також портал Знай.uа писав, що на Одещині поліція закрила справу сироти, який повісився через свавілля в студмістечку.