Адміністрації Калинівського ринку та ринку "Добробут" очікують на постанову Кабінету міністрів України, якою регламентовані обмеження під час "карантину вихідного дня".

Про це повідомяють в адміністраціях цих ринків кореспонденту molbuk.ua.

На Калинівському ринку не впевнені, що запровадження "карантину вихідного дня" стосуватиметься роботи ринків.

"Поки немає рішення Кабінету міністрів, нічого сказати про режим роботи Калинівського ринку не можемо. За попередньою інформацією, в сьогоднішньому рішенні уряду про закриття ринків не йшлося. Але коли буде документ – тоді знатимемо точно", – говорять в адміністрації ринку.

За словами директора приватного ринку "Добробут" Михайла Прозоровського, адміністрація поки не отримала жодних офіційних вказівок щодо змін у режимі роботи підприємства.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У підприємців в такій ситуації виникла ідея працювати в понеділок.

"Якщо вся країна у вихідні не працюватиме, і це стосуватиметься ринків, будемо працювати, як і вся країна", – сказав директор "Добробуту".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про відмову від адаптивного карантину та запровадження карантину вихідного дня.

В період дії карантину на території країни буде заборонено проведення всіх масових культурних, концертних, соціальних, релігійних, рекламних заходів за участю більш як 20 осіб; діяльність театрів та кінотеатрів, заповненістю кінозалів або залів понад 50% місць; діяльність музеїв, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв.м.

Також буде заборонено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів, автомобільним транспортом, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні в кількості більше, ніж є кількість місць для сидіння.

Забороняється проведення дискотек, робота розважальних закладів, нічних клубів. Ресторанам та кафе забороняється робота з 22.00 до 07.00. Можна робити тільки замовлення на виніс.

Відвідувачів у закладах громадського харчування можна розміщати лише на відстані від 2 метрів між місцями для сидіння та не більше 4 осіб за одним столом за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому у масці.

Заклади освіти можна відвідувати групами не більше 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної, середньої, позашкільної, спеціалізованої мистецької освіти. Дошкільні заклади, загальної, середньої, позашкільної, спортивної, спеціалізованої мистецької освіти не можна відвідувати, якщо на самоізоляції знаходиться більше, ніж 50% здобувачів освіти та персоналу.

Степанов зазначив, що так званий карантин вихідного дня буде діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Він запроваджується з цих вихідних і попередньо - на три тижні.

”Пропонуємо встановити карантин вихідного дня, який буде діяти з 00.00 годин суботи до 00.00 понеділка”, - сказав Степанов.

Зокрема, у вихідні дні додатково до обмежень, передбачених у будні, буде заборонено діяльність закладів харчування, торгових центрів, культурних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів розміщення, в тому числі готелів.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що міністр Степанов присоромив Епіцентр за жарти про карантин: "Хочете покуражитися? Поїхали в реанімацію"

Також портал Знай.uа писав, що українці прорвалися в "Феофанію" до Зеленського і Єрмака: сувора секретність, VIP-клієнти та дорогі консультації.

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі витратять 3 мільйони на лікарні - ні повітря, ні медикiв.