Гірські прикордонні села Галицівка та Руська, що на Путильщині, буквально потопають у відходах: тут утворилося величезне сміттєзвалище просто поруч із річкою.

Місцеві мешканці розповідають, що усе сміття неминуче потрапляє до річки, особливо активно це відбувається під час паводків, пише molbuk.ua. Окрім цього, поруч з купами сміття стоїть приватний будинок і земельна ділянка, де випасали худобу. Зараз ця територія перетворилася на море з відходів.

"У 2008 році в нашому регіоні була велика повінь, дана територія була затоплена. Всі постраждалі отримали грошову компенсацію та були виселені з власних будинків. Територія була визначена непридатною для проживання людей. Що робить сільська рада? У 2017 році депутати проголосували про відкриття звалища (більшість підприємці, власники магазинів), мешканців не повідомили...", – розповіла місцева мешканка Надія.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жінка зазначила, що кожної весни рівень води у річці піднімається і виносить сміття.

"Це жах... Відстань звалища від річки – 35 метрів, немає огорожі, худоба гине від поїдання сміття. А ще – щомісяця невідомі особи підпалюють це сміття. Нам, сусідам звалища, немає чим дихати!", – каже Надія.

Мешканці розповідають, о вже не раз вреталися по допомогу до місцевої влади, проте ніякої відповіді не отримали.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Києві комунальники насмішили жителів столиці. Вони нанесли розмітку на дорозі, минаючи калюжу.

Також Знай писав, що в Дніпрі вандали випробували на міцність нову огорожу парку. Вони гнули його ломом і намагалися зламати, але у них нічого не вийшло.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі комунальники розплачуються рибою за збиток, який вони завдали Дніпру під час ремонту мосту. У річку випустили риби на суму 110 тисяч гривень.