Новоспечений мер Чернівців Роман Клічук вважає, що Московський патріархат серйозно впливає на ту частину населення, яке здебільшого орієнтується на Росію.

Про це очільник міста заявив в інтерв'ю Радіо Свобода. Так, зокрема, журналістка зазначила, що найголовнішим конкурентом Клічука на місцевих виборах був Віталій Михайлішин, який має "яскраве "біло-блакитне" минуле". Вона попросила Клічука оцінити масштаби проросійського впливу у Чернівцях.

"У нас дуже сильний вплив має Московський патріархат. За моїми оцінками, у нас приблизно 20% – це проросійськи налаштоване населення. Це проблема, бо ми перебуваємо в стані війни з ворогом і, маючи тут, у Чернівцях, такий відсоток проросійського населення, це є проблемою", – сказав Клічук.

Водночас він порівняв Чернівецьку область зі всією Україною.

"Чернівецька область – як вся Україна. В нас є свій "Київ", свій "Львів", своя "Одеса", "Донецьк". Те, як проходять вибори в Чернівецькій області, то це відповідає таким самим цифрам, як є в країні", – вважає Роман Клічук.

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.