Представники старої влади у Чернівцях затягують з процесом передачі повноважень переможцю місцевих виборів та новоспеченому меру Роману Клічуку.

Про це сам Клічук заявив на своїй сторінці у Facebook і зазначив, що попередники затягують з передачею влади, аби встигнути ухвалити низку "правильних" рішень на останній сесії міської ради.

"Уже в 1488 році Чернівці користувалися Магдебурзьким правом. І ось ми в 2020-му зустрічаємо День місцевого самоврядування у вельми цікавий спосіб: одіозні представники старої влади, які, на жаль, просочились у новообрану раду, демонструють майстер-клас із затягування процесу передачі повноважень. І користуються цим на повну. Так, приміром, вони збираються на сесії і наостанок приймають різні "шкурняки". Та все це вже лише агонія", – написав Клічук.

Тим часом новоспечений мер Чернівців Роман Клічук збирається переговорити з урядом з приводу карантину та сподівається, що йому не доведеться бойкотувати, як це роблять очільники інших міст.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Нагадаємо, у 2020 році пандемія коронавірусу скоригувала плани на новорічні свята. Чернівці виключенням не стануть. На Соборній площі встановлять головну ялинку, і на цьому приготування закінчаться: жодних розважальних заходів влаштовувати не будуть.