Колишній очільник Чернівців Олексій Каспрук збирається оскаржити рішення Хмельницького окружного адміністративного суду, який відхилив його позов щодо скасування рішення міськради про його відставку.

Ексмер зазначив, що готує позов до Сьомого апеляційного адміністративного суду (м. Вінниця) і наголосив, що виграти у цій справі та відстояти свої права - це принципова справа, передає molbuk.ua.

"Готуємо апеляцію. Але варто людям пояснити, що я не суджуся за посаду мера. Бо потім народ думає, що Каспрук знову хоче стати мером через суд, тоді як вже обрали нового міського голову. Ні, справа не в посаді. Я борюся за скасування незаконного рішення міської ради про дострокове припинення моїх повноважень. Абсолютно не погоджуюся з цим рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду. Це принципова позиція – що не мають права депутати припиняти повноваження міського голови, коли їм цього захотілося. За це і суджуся", - пояснив Олексій Каспрук.

Колишній чернівецький очільник також підкреслив, що відстоює не тільки свої права, але і права нового мера Романа Клічука.

"Так, і нового мера легко може спіткати така ж доля. Тобто я відстоюю і його права. Поки є такі рішення, це означає, що будь-якого мера можна "хлопнути", бо депутати так захотіли", - впевнений Каспрук.

Тим часом Роман Клічук офіційно став міським головою Чернівців. У п'ятницю, 18 грудня, новообрані депутати склали присягу, а мер міста приступив до своїх обов'язків. Під час виступу з трибуни новоспечений очільник міста подякував чернівчанам за довіру та назвав вибори 2020 року найскладнішими за весь час.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

До слова, Роман Клічук вщент розкритикував кадрові призначення чинного секретаря міської ради Василя Продана. Мова зокрема йде про призначення Андрія Ілюка на посаду глави патронатної служби міськради, який перейшов у "Рідне місто" зі "Свободи".