Ставка мера Чернівців Романа Клічука складе 15 900 гривень.

Відповідний проєкт рішення з'явився на сайті Чернівецької міськради. Якщо його ухвалять, то з 18 грудня 2020 року очільнику міста буде встановлено офіційну зарплатню. До цього ж пропонується присвоїти Клічуку п’ятий ранг посадової особи місцевого самоврядування у межах другої категорії посад.

Окрім ставки, документ передбачає надбавки у 50% за високі досягнення у праці, а також 10% за доступ до державної таємниці, якщо такий доступ буде. За таких умов повна офіційна зарплата Клічука складатиме чотири мінімальні зарплати українців.

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.

Нагадаємо, понад 100 чернівчан вийшли на акцію протесту під Чернівецьку міську раду. Люди виступають проти обмежень локдауну та підвищення тарифів на газ та електроенергію. "Ми проти знищення людей! Поднімали ціни до небес! Як оплатити комуналку із пенсії? Наша країна найбідніша у Європі, а вони відпочивають у Маямі та Буковелях! Ганьба! Не скинуть ціни – будемо перекривати дорогу!", – каже чернівчанин Орест.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Разом з тим підвищення комунальних тарифів, особливо в умовах пандемії, це знущання над власними громадянами. Про це мер Чернівців Роман Клічук написав на своїй сторінці в Instagram.