З 8 по 24 січня включно в Україні діє масштабний локдаун, під час якого заборонена робота більшості закладів розважальної сфери, спортзалів, непродовольчих магазинів тощо. Це не заважало українцям брати їжу з напоями на виніс і гуляти містом. Та коли вдарили морози, навіть така розвага перетворилася на випробування.

Буковина виключенням не стала, тож з вулиць зникли не тільки перехожі на прогулянці, а і продавці, які торгують просто неба. На днях більш-менш комфортна температура повернулася, а разом із нею - відновилася стихійна торгівля. Про це на Facebook-сторінці "СтопХам Буковина" написав Едуард Свідзінський та прикріпив відповідне фото.

"Найуспішнішим борцем з вуличною торгівлею був пан мороз", - написав чоловік.

фото: Facebook СтопХам Буковина

У коментарях під постом звучали різні думки, проте більшість чернівчан підтримують продавців: люди стоять на вулиці не від гарного життя і просто намагаються вижити.

скріншот: Facebook СтопХам Буковина

скріншот: Facebook СтопХам Буковина

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше мер Чернівців Роман Клічук заявив, що тротуарних "окупантів" необхідно перевести на ринки. "Вулична торгівля турбує наше місто не один рік. І мене це завжди дуже обурювало. Останній тиждень я проводив зустрічі і з патрульною поліцією, і з працівниками нацполіції, і з інспекцією з благоустрою".

Раніше Роман Клічук заявляв, що планує відмовитися від зарплатні. Окрім посади мера, Клічук володіє мережею магазинів та кількома ресторанами у Чернівцях. Він зазначив, що вважає за потрібне відмовитися від мерської зарплатні, яку йому нараховує держава, та переправляти кошти на благодійність.