У понеділок, 15 лютого, в Чернівцях до лав патрульної поліції прийняли 10-річного хлопчика, якому поставили діагноз "пухлина головного мозку".

Лікарі виявили у Саші Андрійчука медубластому, повідомлє "Шпальта". "Паралізована половина тіла. Він дихає через трахіостому, їсть через зонд. І з кожним днем слабшає", - каже волонтерка Марта Левченко.

Жінка розповідає, що родині маленького чернівчанина відмовили одразу і декількох медзакладах: "Немає сенсу мучити дитину лікарнями і хіміями (...) Скільки саме у хлопчика часу, точно сказати не можуть, але його мало".

Нещодавно хлопчик зізнався волонтерам, що мріє стати поліцейським. Щоб здійснити заповітне бажання, про Сашка розповіли у соціальних мережах. Дуже скоро на публікацію відгукнулися сотні плоіцейських, і буквально за вихідні на хлопчика пошили іменну форму із спецжетоном.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Майже 80 правоохоронців із Чернівецької та Івано-Франківської областей зібралися біля кризового центру "Місто добра", в якому Сашко мешкає разом із мамою та сестрою. Копи із оплесками зустріли хлопчика, а тоді урочисто прийняли його до лав патульної поліції.

"Ти обереш собі авто, яке схочеш. Щоб ти нам допомагав захищати інших діток. Сашко, служи із честю!" - сказав під час зустрічі начальник Управління патрульної поліції у Чернівецькій області Олег Йосипів, пише ІА "АСС".

Тим часом волонтери ж не втрачають надії вилікувати Сашка. "Ми готові боротися. Можливо, його історію побачить якийсь диво-лікар, який дасть нам надію. Ми готові робити все, аби не відпустити цього світлого хлопчика", - наголосила Левченко.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "Метастази в підшлунковій"

Як повідомляв портал "Знай.uа", до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також, "Знай.uа" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "Я їй потрібна".