"Укрзалізниця" оголосила про плани збільшити вартість пасажирських квитків. Олександр Перцовський, керівник пасажирського спрямування, в інтерв'ю Forbes розповів, що компанія збирається впровадити нову модель ціноутворення, засновану на поступовому збільшенні базових тарифів.

Це підвищення відбуватиметься щорічно та враховуватиме інфляцію, щоб адаптуватися до економічної ситуації.

Одним із нововведень стане гнучкіша тарифна система. Ціни на квитки залежатимуть від кількох факторів, включаючи час доби, день тижня та попит. Наприклад, якщо на певний час і дату буде високий попит, квитки можуть коштувати дорожче. При цьому залишаться доступні варіанти для тих, кому важливо зберегти мінімальні витрати на проїзд.

Квиток на потяг. Фото: скріншот з facebook
Квиток на потяг. Фото: скріншот з facebook

Особлива увага приділяється квиткам класу "СВ". Ці квитки, незважаючи на високу ціну, розкуповують дуже швидко, тож "Укрзалізниця" звернулася до уряду з проханням скасувати державне регулювання їхньої вартості.

Популярні новини зараз
ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Також з 1 вересня припинить свою роботу старий онлайн-сервіс для купівлі та резервування квитків. Розроблений у 2017 році сервіс більше не використовуватиметься. Однак пасажири зможуть продовжувати купувати квитки онлайн через мобільний додаток "Укрзалізниці" на новому офіційному сайті компанії, а також через сторонні сервіси з продажу залізничних квитків.

Нагадаємо, українці виїжджатимуть до Європи за новими правилами – в «Укрзалізниці» назвали обов'язкову умову

Раніше ми писали про те, що до оррупції в "Укрзалізниці" перекриють підвищенням цін: "Якщо ти монополія – ти можеш"

Крім того, Знай.ua повідомляв, ціни на квитки зростуть: "Укрзалізниця" запровадить нові тарифи