Україна готується до масштабного оновлення житлового фонду, і першими на черзі стоять старі "хрущовки". Вже невдовзі багатьом українцям, які проживають у цих старих будинках, доведеться попрощатися зі своїм житлом. Але натомість держава обіцяє надати нові квартири.

За словами голови парламентського комітету Верховної Ради Олени Шуляк, мешканці "хрущовок" отримають нове житло з такою ж площею та кількістю кімнат, як і в їхніх старих квартирах. Тобто, якщо ви живете в двокімнатній квартирі, не очікуйте, що вас переселять у меншу за розміром. Усе буде відповідно до ваших потреб.

Житловий фонд, скріншот: YouTube
Житловий фонд, скріншот: YouTube

Однак є один нюанс – якщо вам запропонують квартиру в іншому районі, можуть бути передбачені спеціальні коефіцієнти, які компенсують відмінності у вартості житла. Це означає, що якщо ви жили в центрі міста, а вас переселяють на околицю, вам можуть запропонувати додаткові метри або інші бонуси.

Цей механізм переселення діє в рамках програми "Відновлення". Згідно з нею, компенсація за нове житло становить 36 422 гривні за квадратний метр. Щоб уникнути зловживань, ці коефіцієнти планують закріпити на законодавчому рівні.

Популярні новини зараз
Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям Довелося покохати тещу: українець одружився на мамі жінки, аби втекти закордон Треба готуватися до найгіршого: українців приголомшили перспективами на опалювальний сезон Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше
Показати ще

Що важливо знати, так це те, що забудовник не може вимагати від вас доплати, якщо площа нової квартири буде більшою, ніж ваша стара. Звісно, якщо ви самі не захочете скористатися можливістю збільшити житлову площу за ринковою вартістю.

Законопроект про комплексну реконструкцію старого житлового фонду, який зараз активно обговорюється, планують остаточно ухвалити вже до кінця цього року. І це значить, що зміни не за горами.

Отже, якщо ви живете у "хрущовці", приготуйтеся до новосілля. Держава обіцяє, що процес переселення буде максимально прозорим і справедливим, а нові квартири відповідатимуть усім вашим потребам.

Нагадаємо, Гуманітарна катастрофа без води та опалення: українцям розповіли про зиму 2024/25

Раніше ми розповідали, що В Україні з’явиться новий військовий реєстр: хто потрапить під облік і чому це важливо

Також, Жінки-військові зможуть залишити армію за спрощеною схемою