В Угорщині набув чинності новий закон, який може докорінно змінити життя тисяч українських біженців. Відтепер лише ті, хто прибув із регіонів, де безпосередньо відбуваються воєнні дії, мають право на державну підтримку, включаючи безкоштовне житло та базові щомісячні виплати.

Ця постанова є частиною нової політики уряду, спрямованої на обмеження допомоги українцям, які шукають притулку в цій країні.

Українські біженці / фото: Zaborona
Українські біженці / фото: Zaborona

Зміни в законодавстві охоплюють 13 регіонів України, список яких щомісяця оновлюватиметься угорським урядом. Це означає, що українці, які приїхали з відносно спокійних регіонів, можуть втратити право на державну підтримку. Невизначеність щодо того, скількох людей торкнеться ця постанова, створює паніку серед 31 000 українців, які наразі перебувають в Угорщині.

Для багатьох біженців це рішення може стати справжнім вироком. Без державної допомоги вони можуть опинитися на вулиці або будуть змушені повернутися в Україну, де війна триває. Багато родин, які вже спробували розпочати нове життя, зараз перебувають у стані невизначеності та страху.

Популярні новини зараз
Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема Довелося покохати тещу: українець одружився на мамі жінки, аби втекти закордон Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Українські родини, які залишили свою країну, сподіваючись на безпеку та підтримку, тепер ризикують втратити все. У той час як деякі країни Європи продовжують надавати допомогу українцям, угорський закон ставить під сумнів майбутнє тисяч біженців.

Нагадаємо, Чехія збільшить виплати українським біженцям: у кого з вересня поважчають гаманці

Раніше ми розповідали, що Румунія скорочує допомогу українцям: доведеться виживати або збирати речі додому

Також, Біженцям у Польщі загрожують штрафи за дітей: зобов’яжуть кожну родину