Українців попередили про газові перевірки, внаслідок яких можна отримати величезний штраф. Хто має привід захвилюватися, розповіли фахівці Київської філії "Газмережі" у соціальній мережі facebook.

Газовики зазначили, що з початку 2024 року лише на Київщині було виявлено понад 800 випадків порушень споживачів блакитного палива. З них понад 700 інцидентів – крадіжка газу.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Споживачам нагадали, що перевірки газових мереж проводяться на регулярній основі з використанням спеціального сучасного обладнання, тому незаконні спроби заощадити швидко розкриваються та караються відповідно до закону.

"Спеціалісти компанії виявляють втручання в роботу газорозподільних мереж за допомогою спеціального сучасного обладнання та проведення інветаризаційних заходів", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Газовики, скріншот: YouTube
Газовики, скріншот: YouTube

Представники компанії "Газмережі" при виявленні порушення оцінюють рівень збитків, завданих споживачем і передають акти до суду. Суми штрафів за крадіжку газу можуть змінюватись від 3,5 до 500 тисяч гривень.

Крім того, незаконні врізання несуть небезпеку як для самого порушника, так і для його сусідів, адже може статися витік газу, пожежа чи вибух.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, приготуйте пакет документів: "Газмережі" нагадали українцям про обов'язкову процедуру.

Також наш портал інформував, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.

Крім того, ми писали, "Газмережі" попередили всіх власників газових плит: це має робити кожен.