У призначенні пенсії є чимало важливих нюансів, про які потрібно знати українцям. Зокрема, як зараховується стаж роботи, отриманий за кордоном та де пенсіонеру можуть з цим допомогти.
З таким питанням до редакції "На пенсії" звернувся Олександр Сальников із Одеської області.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Певний відрізок життя він працював у Литві, але, виходячи на пенсію, йому не зарахували цей стаж.

[quote author=""]"У трудовій книжці не вистачало якогось штампу. Я запросив Вільнюс, а мені відповіли, що цим має займатися Пенсійний фонд. У свою чергу, у Пенсійному фонді мені відповіли, що займатися запитом не будуть, оскільки за це потрібно платити валюту. Де шукати справедливість?

Експерт відповів, що допомогу у такому питанні має надавати орган, який призначає пенсію, тобто ПФУ. Там пенсіонеру мають надати всі необхідні документи для нарахування стажу роботи за кордоном.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Пенсіонерам у таких випадках також рекомендують звертатися з офіційною заявою до ПФУ, але якщо прохання буде проігноровано, завжди можна звернутися до обласного управління чи Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Більше того, можете додати копію вашої трудової книжки. Можливо, вищестояща інстанція вирішить, що ваш стаж можна зарахувати і без відповідного запиту – за наявними документами. Адже потрібно переконатися, що вам взагалі правомірно відмовлено у нарахуванні до стажу зазначеного періоду", - повідомили українці.

Як раніше вже не буде: пенсіонерам готують неприємний сюрприз. Одна з можливих реформ – підвищення страхового стажу.

Раніше ми повідомляли, що пенсійна система України може "повалитися" будь-якої миті : що буде з грошима старих. 10 мільйонів вкладників не можуть впоратися із 10 мільйонами пенсіонерів.

Також стало відомо, що допомогу виплачуватимуть до кінця року: хто та скільки отримає. У Мінсоцполітики розповіли про програму підтримки найбідніших пенсіонерів.