В Чернівецький центр вторинної правової допомоги звернулася мешканка Заставнівського району. Жінка розповіла про труднощі вступу в спадщину після смерті її чоловіка з-за його рідної дочки і першої дружини.

З'ясувалося, що у померлого чоловіка був не тільки букет складних захворювань, але і колишня дружина з його рідною дочкою. Всі вони жили в одному селі. Колишня дружина і дочка принципово не хотіли спілкуватися з чоловіком, не надавали йому допомогу, коли його здоров'я погіршився. Про це пише АСС з посиланням на Безкоштовну правову допомогу.

За кілька років до смерті чоловіка йому присвоїли третю групу інвалідності, так як він потребував сторонньої допомоги та догляду. Він не міг працювати і забезпечувати сім'ю. Через брак грошей чоловік вирішив влаштуватися на роботу незважаючи на інвалідність. Пізніше у нього виявили онкологічне захворювання. Він тривалий час лікувався, але в кінці 2018 року помер.

Його друга дружина Марія незважаючи на свої проблеми зі здоров'ям – інсульт та операції, доглядала за чоловіком, забезпечувала його побут і лікування, стежила за харчуванням і доглядала. Марія розповіла адвокату, що рідної дочки і першій дружині померлого було відомо, що чоловік страждає від невиліковної хвороби і він перебуває у безпорадному стані. Все село допомагало і збирало кошти на лікування, але дочка і її мати не відвідали жодного разу його, не допомогли коштами на лікування.

Після смерті чоловіка Марія, перша дружина померлого і його дочка прийшли до нотаріуса, щоб вступити в права спадкування, так як всі вони є спадкоємцями першої черги. Друга дружина померлого вважає, що рівний розподіл спадщини її чоловіка несправедливо, так як тільки вона містила чоловіка і лікувала, доглядала за ним.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Адвокат допомогла жінці зібрати необхідні документи і подати в суд, щоб відновити справедливість. Вона пояснила, що законодавство України дає можливість усунути від права спадкування родичів, які не брали участі в житті померлого.

зокрема, адвокат зазначила, що повнолітня та дієздатна дочка зобов'язана за законом доглядати за своїм батьком і утримувати його в період, коли він вимагав цієї допомоги. Суд став на бік позивача і прийняв рішення про усунення від права спадкування рідну дочку і першу дружину померлого.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в суді розглядається скарга міськради Чернівців на відновлення в посаді Каспрука.

Знай писав, що в Чернівцях на хабарі попався співробітник військкомату.

Нещодавно Знай передавав, що в Чернівцях городяни напали на Зеленського з скаргами, а він утік до Києва.