На отриманні хабара спіймали чиновника Чернівецької облдержадміністрації. Співробітники управління стратегічних розслідувань і поліція затримали начальника департаменту ОДА під час отримання першої частини хабара в сумі 800 доларів. У затриманні брали участь оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполиции, слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Хмельницький, спільно з військовою прокуратурою Західного регіону України.

Стало відомо, що чиновник вимагав від приватного підприємця 10% від суми укладеного з ОДА контракту. Підприємець написав заяву в правоохоронні органи. Про це говорив на брифінгу Чернівецької ОДА губернатор Сергій Осачук.

Чиновника Чернівецької ОДА затримали на отриманні хабара Фото: Нацполиция

За ці гроші керівник департаменту пообіцяв фірмі-переможцю тендеру безперешкодне перерахування коштів за виконані ремонтні роботи. Правоохоронці ведуть досудове розслідування, в ході якого будуть перевірятися й інші особи на причетність до даного правопорушення. Проти начальника департаменту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Варто нагадати, що у Київській області представники партії «Слуга народу» зловили на корупції. В одному з сільських рад депутат вимагав 1,5 тисячі доларів за виділення земельної ділянки на території Броварського району. Проти даного місцевого депутата відкрито кримінальну справу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Знай повідомляв, що у Хмельницькому на хабарі впіймали працівника військкомату. Він отримав 300 доларів за те, щоб прийняти потрібне рішення по видачі документів військовозобов'язаному, який раніше втратив.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві затримали копа, який кришував жриць любові. Представник Служби безпеки займався «бізнесом», в якому були задіяні дівчата легкої поведінки.