Негода, яка пронеслася селом Старі Бросківці Сторожинецького району 30 липня, завдала збитків жителям на майже 800 тисяч гривень.

Йдеться про домогосподарства, які постраждали найбільше, про це повідомив голова Сторожинецької РДА Дмитро Балінов у фейбуці.

Решту невеликих сум збитків, за словами чиновника, компенсують із сільського бюджету.

"Зібрали та подали до Чернівецької обласної ради документи для компенсації збитків від стихії по Старих Бросківцях. Загалом сільрада заактувала 748 тисяч гривень збитків. Це найбільш постраждалі домогосподарства. До честі сільського голови і депутатів села, всі невеликі суми сільський бюджет візьме на свої плечі.
На всю суму ми, звичайно, не розраховуємо. Але надіємося на підтримку депутатів обласної ради", - пише Балінов.

Нагадаємо, буревій пошкодив майже дві сотні приватних домогосподарств у Старих Бросківцях.

"Сильний вітер вдарив по Старих Бросківцях.

Я такого ще не бачив - лісопосадку ніби зрізало косою. Замість дерев з кронами - тільки одні патички.

Майже на всіх дорогах шматки шиферу, по узбіччях - залишки дахів з будинків, цілі фрагменти лагів з прикрученою до них металочерепицею.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Зі слів сільського голови - близько 200 домогосподарств пошкоджено. З них 30-40 - сильно пошкоджено. Дах пошкодило на приміщеннях сільради і школи.

Буквально, дахи зривало з будинків, розвалюючи фронтонні стіни. І додавав людям сильний дощ з градом", - писав Дмитро Балінов одразу після лиха.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Погода влаштує на Закарпатті ігри на виживання - грози та зсуви

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Києвом палає поле, вогонь наближається до будинків: "Влаштували собі Бейрут"

Також портал «Знай.uа» писав Бомба, наркотики та заробітчанський хліб: що відомо про київського терориста Карімова