Аліса Грищенко, лікар з Чернівців, раніше повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що вдруге інфікувалася коронавірусом.

Аліса Грищенко, лікар з Чернівців, фото з фейсбук
Аліса Грищенко, лікар з Чернівців, фото з фейсбук

У дівчини різко підвищилася температура, почався кашель, вона перестала відчувати запахи.

Перший випадок коронавірусу у неї виявили в квітні. Після місячного лікування ПЛР-тести показали негативний результат. Але через деякий час Аліса знову відчула симптоми хвороби.

Більш того, дівчина каже, що зараз з’явилися нові симптоми, які відрізняються від попередніх. Жінка прокоментувала симптоми для ТСН.uа, при першому захворюванні COVID-19 у неї були сухий кашель, ломота в тілі, особливо в суглобах, сильна слабкість, зникли нюх і смак і підвищилася температура, сильно боліли голова і очі. І все це проявилося буквально за один день.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На щастя, вона перемогла коронавірус. Але 20 серпня Грищенкова зробила ПЛР-тест, який знову виявився позитивним.

"Близько тижня тому я відчула дуже сильну слабкість, на наступний день сильно боліла голова і очі, було сильне печіння в очах, сльозотеча. Цього не було при першому захворюванні COVID-19, і майже відразу зник нюх.

Більше того, стало важко дихати носом. Майнула думка: невже знову COVID-19? На вечір піднялась температура, почалася ломота в тілі”, – розповіла лікар.

На сьогоднішній день у жінки все ще спостерігається підвищена температура, слабкість, вона не відчуває запаху і смаку, болить голова і дуже печуть очі.

“Кашель цього разу слабкіший, ніж минулого, але загальний стан не кращий”, – розповіла Аліса.

Чернівецькі колеги Грищенкової думають, що Аліса могла підчепити COVID-19 через очі. Дівчина постійно носить маску та рукавички, а ось захисні окуляри – ні.

На сьогодні є тільки один спосіб вивчити можливі причини повторного зараження коронавірусом – це детальне дослідження нуклеотидів. Але на жаль, подібна процедура в Україні ще не розроблена. Лише нещодавно такий аналіз вперше був проведений гонконгськими фахівцями.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Як діти підуть до школи з 1 вересня: уроки, харчування, медогляд та виявлення хворих

Також раніше портал "Знай.ua" писав, що У Чернівцях різко зупинилися тролейбуси, скандал на все місто: "Яка червона зона"?

Також портал "Знай.ua" писав, що Марічка Падалко злягла з коронавірусом разом з дочкою і сином: "Спочатку боліло горло"