В Чернівцях копи відкрили кримінальну справу проти депутатів, які самовільно спростили карантин у "червоній" зоні.

Національна поліція відкрила кримінальну справу проти депутатів міськради Чернівців, які проголосували за часткове скасування карантинних обмежень. Про це повідомили у відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Чернівецька міська рада після пікету під міськрадою ухвалила рішення про послаблення карантинних обмежень у місті, частково скасували карантинні обмеження на території міста, яке віднесли до "червоної" зони через високий рівень поширення COVID-19.

Таке рішення депутатів, переконані правоохоронці, суперечить Конституції та іншим чинним нормативно-правовим актам.

Справу відкрили за "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням". Червона зона передбачає заборону роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, а також закриття ресторанів, ТРЦ.

27 серпня ще три нові райони області віднесли до "червоної зони". Напередодні під мерією бізнесмени провели акцію протесту й закликали дозволити їм працювати.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Чернівчан охоронятиме Муніципальна поліція як у Львові

Також раніше портал "Знай.ua" писав, що На Закарпатті бебі-бум, незважаючи на коронавірус - щасливі мами і лялечки в памперсах

Також портал "Знай.ua" писав, що Марічка Падалко злягла з коронавірусом разом з дочкою і сином: "Спочатку боліло горло"