На Буковині засудили чоловіка, який привласнив 400 тисяч гривень соціальної допомоги. Працівник банку вкрав виплати соціальної допомоги вихованців будинку-інтернату. Новоселицький районний суд засудив чоловіка до чотирьох років обмеження волі за привласнення державних коштів.

Про це повдіомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У листопаді 2018 року співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області задокументували кримінально-протиправні дії працівника територіального відділення філії одного з банків.

Правоохоронці встановили, що посадовець використовував персональні дані клієнтів банку – повнолітніх вихованців будинку-інтернату та без їх відома відкривав на них карткові рахунки.

Надалі, банкір знімав з цих рахунків готівку та перераховував кошти на свої особисті рахунки. Загальна сума присвоєних грошей - понад 400 тисяч гривень.

Слідчі поліції довели причетність буковинця до скоєння кримінальних правопорушень, передбачених:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще
  • частинами 2 і 3 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • частинами 1 та 2 статті 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення);
  • частинами 1 і 3 статті 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.
Новоселицький районний суд засудив посадовця до чотирьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в банківській сфері на три роки.