На очільника Чернівецької громади від “Європейської Солідарності” балотуватиметься Василь Максимюк. Про це повідомляє Суспільне Буковини.

Зараз Максимюк очолює фракцію партії у міській раді. Це його третє депутатство. У 2010 році він вже висувався в мери міста, однак програв. Не голосував за відставку міського голови Олексія Каспрука, а опісля неї намагався “вирівняти баланс сил” тим, що вніс проєкт рішення про звільнення секретаря ради Василя Продана.

Двічі був депутатом міської ради від партії "Наша Україна". У 2015 балотувався від БПП “Солідарність” та очолив фракцію партії в міськраді. У 2010 році балотувався в мери Чернівців, набрав менше 5% голосів виборців.

Василь Максимюк, як і решта депутатів від "БПП", відмовився брати участь у голосуванні за відставку міського голови Олексія Каспрука. Тоді він сказав, що вважає незаконним припиняти повноваження мера, якого обрали виборці. Водночас критикував Каспрука за небажання знаходити компроміс з депутатами, а роботу міської ради цього скликання неодноразово називав неконструктивною "через конфлікт двох політичних сил (міського голови Олексія Каспрука та фракції "Рідне місто” – ред.)".

Максимюк послідовно голосує за надання земельних ділянок ветеранам. Є членом громадської організації "Чернівецьке обласне об’єднання учасників, ветеранів антитерористичної операції та їх сімей".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Реєструє проєкти рішень, які ініціює партія "Європейська Солідарність" в Україні. Наприклад, минулого року тричі просив депутатів підтримати звернення до президента проти так званої «формули Штанмаєра», яка передбачає тимчасовий особливий статус для Донбасу. Цього року вніс проєкт рішення про звернення до Верховної Ради та Володимира Зеленського щодо “мовного закону” нардепа Бужанського. За словами політолога Ігора Бабюка, ці питання не належать до компетенцій міської ради.

Максимюк був одним зі співавторів проєкту рішення про заборону проведення в місті заходів ЛГБТ-спільноти. Також голосував за звернення до Верховної Ради щодо підтримки законопроєкту про заборону “пропаганди гомосексуалізму”. Говорить, попри те, що його партія орієнтується на європейські цінності, зокрема, рівність, він підтримує “традиційний християнський” уклад сім’ї.

Максимюк був проти того, аби місто брало кредит в 150 мільйонів гривень на ремонт доріг. За його словами, його відсоткова ставка — зависока.

У липні 2020 року Максимюк зареєстрував проєкт рішення про звільнення з посади секретаря ради Василя Продана. У відеозверненні на сторінці «ЄС. Чернівці» у Facebook заявив, що його відставка дозволить “утримати баланс сил” у міській раді до виборів та “зашкодити корупційним рішенням” (секретар міської ради Василь Продан нині виконує обов'язки міського голови, раніше від посади відсторонили Олексія Каспрука — ред). Підтримали проєкт рішення четверо депутатів.

У серпні 2020 року з фракції “Європейська солідарність” вийшов депутат Андрій Романчишин. На сесії він сказав, що не може працювати під керівництвом Максимюка, з яким “розходиться в поглядах”.

Нагадаємо, що Кличко поцупив у офіціанта телефон Пальчевського.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Закарпатті депутат з сином побив прикордонника, щоб не стояти в черзі.

Також портал Знай.uа писав, що у Львові конкурент Садового запхав свою дрельку, куди не треба.