У Чернівцях проведуть громадські обговорення щодо перейменування двох вулиць. Йдеться про вулиці Пролетарська та Ванди Василевської.

Чернівецька міська рада, відповідно до «Закону України про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», пропонує мешканцям міста долучитися до громадського обговорення з приводу перейменування наступних вулиць міста Чернівці:

  • Пролетарської на Ельгісера Йосипа;
  • Ванди Василевської на Мельника Василя.

Громадське обговорення відбувається відповідно до Закону України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних осіб" та Положення про найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, мостів, встановлення пам’ятних знаків і меморіальних дошок в м. Чернівцях, затвердженого рішенням міської ради від 29.08.2013 року № 950 «Про затвердження Положення про найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, мостів, встановлення пам’ятних знаків і меморіальних дошок в м. Чернівцях та визнання такими, що втратили чинність, рішень виконавчого комітету міської ради з цього питання» та пропозицій міської топонімічної комісії.

Пропозиції або зауваження подаються у письмовій формі на адресу: м. Чернівці, 58002 Центральна площа,1, чи надсилаються електронною поштою Чернівецької міської ради document@rada.cv.ua із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, у строк до 21 листопада 2020 року включно. Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються.

Ельгісер Йосип Мойсейович (1929 – 2014 р.р.)

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Заслужений діяч мистецтв України, лауреат багатьох конкурсів та фестивалів, областної премії С. Воробкевича. Заслужений діяч єврейської культури. Композитор, член Спілки композиторів України.

Єдиний в Україні музикант, нагороджений Золотою медаллю ЮНЕСКО та званням «Золоте ім’я світової культури».

Створив більше 2000 творів, виданих в 9 томах під загальною назвою «Я буковинець». Йосип Ельгісер за час викладання виховав значну кількість молодих музикантів, що працюють в учбових закладах Чернівецької області, в Україні та в різних країнах світу. Був великим патріотом України та рідного міста, створив музей С. Воробкевича, вивчав та пропагував історію культури Буковини, займався благодійністю. Мешкав на вулиці Александрі в Садгорі. Пішов з життя в 2014 році, похований в м. Чернівці.

МЕ́ЛЬНИК Василь Гаврилович (1937 - 2015р.)

Прозаїк, гуморист, драматург, член національної спілки письменників України з 1984р.

Автор низки книжок для дітей, які мають лірико-повчальне спрямування, стимулюють до пізнання світу, проникнуті добротою і любов’ю до людини та природи. Автор відомий збіркою п’єс «Над Дністром – рікою» ( 1983р.), драмою «Доля і пісня» ( 1992), а також комедіями «Молодята» (1974) і «Конфліктна ситуація» (1979), опублікованими у колективних збірниках. У своїй драматургії автор постав як дослідник життєво-творчого шляху буковинського соловія – Юрія Федьковича.

За романом В. Мельника «Гніздо горлиці» (2012р.) знято однойменний фільм (2014, режисер Т. Ткаченко, кінокомпанія «Інсайт Медіа»; фільм отримав приз Одеського міжнародного кінофестивалю (в 2016р.) за найкращий український повнометражний фільм). Двічі дипломант конкурсу «Коронація слова» (2012, за кіносценарій «Гніздо горлиці»; в 2013р., за п’єсу «Селюки»).

Нагадаємо, що Вікіпедія визнала Київ українським, "совок" - до побачення: "Kyiv not Kiev"

Як повідомляв портал Знай.uа, харків'яни повстали проти перейменування метро: "Геть з міста!"

Також портал Знай.uа писав, що життя у ЗСУ кардинально зміниться: реформи військкоматів, великі штрафи і повторний призов.