Лідер єврейської громади "Мірьям" та директор Єврейського фонду "Хесед-Шушана" Ілля хоч балотується в мери Чернівців. Ілля Хочь розповів редакції JewishNews, чому він вирішив балотуватися в мери міста.

Крім роботи в єврейських організаціях, Ілля Хочь також є Почесним консулом Латвії в Чернівецькій області.

"Коли є команда, вміння, бажання і розуміння, можна багато чого зробити", - відповів Ілля хоч на питання, як збирається поєднувати всі ці обов'язки в разі перемоги на виборах.

При цьому кандидат у мери зазначив, що головне — це здоров'я. Ілля хоч поділився, що під час Рош а-Шана (єврейського Нового року) і Йом Кіпур він просив у Бога насамперед здоров'я — для себе, для своєї сім'ї, для всіх євреїв і для всіх людей, які страждають від сучасної "чуми" і загальнолюдської трагедії — епідемії COVID-19.

Також глава єврейської громади зазначив, що спочатку він не збирався балотуватися на посаду міського голови і спеціально не готувався, проте у зв'язку з певними обставинами все ж зважився на цей крок.

Популярні новини зараз
Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Ілля хоч розповів, що раніше він був депутатом трьох скликань, п'ять разів помічником консультантів різних депутатів п'яти скликань.

До того ж, за словами кандидата в мери, коли він став головним інженером обласного управління «Чернівцінафтепродукт» у 1986 році, було 14 автозаправних станцій на область, а коли йшов, стало 53.

Крім цього, працював у деревообробній індустрії і знає, як формувати бюджет.

"Перш за все, потрібно вміти працювати. Друге - потрібно мати навички та досвід.

І сьогодні, коли багато важелів управління передані на місця, треба залучати інвестиції, створювати сприятливий клімат.

Треба, напевно, поменше думати про власну кишеню, і більше - про кишеню міста, територіальної громади", - говорить Ілля Хочь.

Ілля Хочь також згадав свої Єврейські корені, які дозволили йому зав'язати хороші знайомства з багатьма людьми в Ізраїлі, Німеччині та США. Він вважає, що сукупність його професійного і життєвого досвіду допоможе йому в майбутній діяльності.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що Зеленський пообіцяв аеропорт у Чернівцях.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський зайнявся улюбленою справою у Чернівцях - довелося попітніти.

Також портал Знай.ua писав, що у Чернівцях ратуша тріщить по швах, мер зі "слугами" ризикує залишитися на вулиці