Банош-ароматна і ніжна кукурудзяна каша родом із Західної України. У класичному варіанті її варять на молоці і подають з бринзою. Відомий український кулінар Євген Клопотенко створив свою інтерпретацію баноша з використанням глив і маринованої цибулі.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти (2-4 порції):

  • Кукурудзяна крупа - 150 г.
  • Молоко-450 мл.
  • Гливи - 100-150 г.
  • Яблучний / винний оцет - 100 мл.
  • Цибуля - ½ - 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Твердий сир-50 г.
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування:

  1. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. У мисочці змішати 100 мл. яблучного / винного оцту, 200 мл. води і дрібку солі. У цій суміші замаринуйте цибулю приблизно на 30 хвилин.

    Популярні новини зараз
    Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
    Показати ще
  2. Від глив відокремте ніжки і наріжте середніми кубиками або виберіть дрібні гриби, не нарізаючи їх.

  3. На сковороду кладемо вершкове масло і ложку рослинної олії. Обсмажуємо гриби приблизно 3-4 хвилини.

  4. Кукурудзяну крупу висипаємо в сотейник і заливаємо молоком. Додаємо сіль за смаком.

  5. Варимо кашу до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи. Брешемо приготування може залежати від ступеня помелу крупи (воно зазначено на пачці).

  6. У готову кашу додаємо сметану (краще брати не сильно жирну, щоб банош не вийшов важким). Перемішуємо все до одного стану.

  7. При подачі кладемо на низ кашу і зверху посипаємо твердим сиром. Далі кладемо ще кашу, щоб сир розплавився, і поверх неї кладемо гриби.

  8. На самий верх кладемо мариновану цибулю, щоб надати баношу свіжості. Перчимо до смаку і відразу ж подаємо до столу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, навіть біля плити стояти не потрібно: простий секрет нереально соковитих і смачних котлет.

Як повідомляв портал Знай.иа, гостра" чортівня " до пельменів: простий рецепт смачного томатного соусу без варіння.

Також Знай.иа писав про рецепт смачних і швидких котлет з будь-якого фаршу.