Синоптики попереджають буковинців про дощі, грози та оголосили штормове попередження на Буковині.

За інформацією Чернівецького гідрометцентру, протягом доби 6 жовтня на території Чернівецької області та місту Чернівці очікуються грози, вдень значний дощ.

Про це йдеться на сайті управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Нагадаємо, що у понеділок, 5 жовтня, в Україні пануватиме сонячна і тепла погода. Проте в деяких частинах все таки пройдуть дощі, місцями навіть з грозами - переважно в західних регіонах. Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру.

У понеділок, 5 жовтня, в західних регіонах, а також у Вінницькій, Житомирській та Київській областях очікується невеликий дощ, місцями грози і шквали до 15-20 м/с.на решті частини країни без опадів. Повітря прогріється до +19 +24, а вночі опуститься до+10 + 15.

Цього дня вшановується пам'ять святого пророка Іони і Фоки, єпископа Синопійського. З давніх часів цей день називається Фока Вітроградар. Про те, коли очікувати першого снігу, наші пращури передвіщали за березовим листям: якщо до цього дня лист з берези не опав повністю, сніг вкриє землю пізно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що жахлива стихія знищує міста: руйнуються будинки і мости, люди пропадають безвісти.

Також портал Знай.uа писав, що українцям пообіцяли багато вихідних: куди перенесли робочі дні і скільки все ж відпочивати.

Також портал Знай.uа писав, що вересневий Київ побив черговий погодний рекорд: "Уперше за сто років"