У Чернівецькій області 16 жовтня вперше проведуть операцію на серці. Про це повідомили у Чернівецькій обласній клінічній лікарні.

Київські кардіохірурги спільно з хірургами Чернівецької обласної клінічної лікарні проведуть пластику та заміну клапанів серця.

Вперше на Буковині буде проведено оперативні втручання на відкритому серці дорослим пацієнтам. Операції здійснюватимуть у рамках початку співпраці між Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова НАМН України та ОКНП "Чернівецька обласна клінічна лікарня".

Буковину разом з бригадою високоспеціалізованих київських фахівців, у ході початку співпраці з питань розвитку кардіохірургії у Чернівецькій області, відвідає директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова НАМН України Василь Лазоришинець.

Ще 70 років тому безпечні операції на серці фактично не робили. Операції на серці були за межами можливостей багатьох хірургів. До 1950-х років єдиним видом успішних хірургічних втручань у цій галузі було зашивання колото-різаних та кульових ран або видалення осколків шрапнелі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що маленька українка з подвійним обличчям стала звичайною дівчинкою, унікальні кадри після операції

Також раніше портал Знай.uа писав, що у Дніпрі п'ятирічному малюкові терміново потрібна пересадка шкіри, мати благає про допомогу - винна каструля супу

Також портал Знай.uа писав, що найпереробленіша з "Пацанок" похвалилася новими вилицями і зізналася в несподіваному - "На мозок сильно тисне"