Сьогодні, 19 жовтня, у Чернівцях вшанують пам'ять загиблого 6 років тому військового Геннадія Запари.

Як повідомила у фейсбуці Галина Абрам'юк, організаторка акції "Подзвін за героєм", захід традиційно відбудеться на Центральній площі міста.

Запара Геннадій Віталійович, вшанують пам'ять
Запара Геннадій Віталійович, вшанують пам'ять

"19 жовтня на Центральній площі Чернівців рівно о 12 годині Дзвін Пам'яті тужитиме за полеглим українським воїном Геннадієм Запарою. ПРИХОДЬТЕ, ЛЮДИ.. ПОМ'ЯНІМО ГЕРОЯ РАЗОМ!.." - написала Галина Абрам'юк.

Запара Геннадій Віталійович 1972 р. уродженець м. Красний Лиман Донецької області. Мешкав у селі Іспас Вижницького району.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Був молодшим сержантом, водієм 24-ї ОМБр. Загинув 19 жовтня 2014 р. під час виконання бойового завдання в районі с. Сміле, Слов'яносербський район, Луганська область. Разом з Геннадієм загинули молодший сержант Ю. Бурдяк та солдат Т. Михальський. Ідентифікований серед похованих невідомих героїв на кладовищі м. Старобільськ у квітні 2015 р. Перепохований в м. Красний Лиман, Донецька область.

Залишились батьки, дружина та дві доньки.

Указом Президента України № 838/2014 від 31 жовтня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Львові зі сльозами вшанували пам'ять загиблих Героїв України: "Спасибі, захисники!"

Як повідомляв портал Знай.uа, що український блогер Стужук помер через коронавірус - "Діми більше немає"

Також портал Знай.uа писав, що на Хмельниччині попрощались із загиблим героєм - переніс понад 20 операцій