Чернівці називають «українським Віднем», «маленьким Парижем» та «української Прагою». Це гарне місто для прогулянок і естетичної насолоди. Де саме варто побувати у Чернівцях - далі про 5 місць Чернівців, які зачаровують красою, розповіли ТСН.

Чернівецький національний університет

Найкрасивіший університет України, внесений у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Зводили споруду майже 20 років. Цікаво, що одним з найвідоміших студентів університету є Іван Франко.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Центральна площа і Ратуша

Чернівці називають «містом площ». Їх тут справді багато. І на центральній площі побувати потрібно обов'язково. Варто прийти сюди рівно о 12 годині. Саме в цей час на вершину міської Ратуші піднімається сурмач в гуцульському костюмі, який виконує відому Марічку – гімн Буковини.

Кафедральний собор Святого Духу

Це головний православний храм Чернівців. Будівля красива і зовні, і всередині. Тому побачити її своїми очима все ж варто.

Вулиця ім. О. Кобилянської

Велика пішохідна вулиця Чернівців перенесе вас в стару Європу. Тут панує особлива атмосфера. Всі будинки тут будували австріяки. Кажуть, що колись цю вулицю називали Панською. А ще на вулиці можна побачити ковану скульптуру двірника, який тримає в руках троянди. За легендою, в часи Австрії вулицю замітали саме цими квітами.

Костел Пречистого Серця Ісуса

Ця пам'ятка XIX століття заввишки приблизно 54,5 м – єдиний римо-католицький храм у Чернівцях. Зараз ця архітектурна пам'ятка міста потребує відродження.

Нагадаємо, що Івлєєва з "Орла і Решки" показала місце страти і вокзал: "Більше пам'яток не залишилося"

Як повідомляв портал Знай.uа, українець показав красу Дніпра з незвичайного ракурсу, мало хто бачив: "Одна байдарка і голий ентузіазм"

Також портал Знай.uа писав, що бразилець Міка на велосипеді обкатав Хмельницький: "Прекрасне місто, люди - бомба"