Служба безпеки України запобігла незаконному переміщенню через митний кордон товарів військового призначення, що підлягають обов'язковому державному експертному контролю. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що житель одного з райцентрів Чернівецької області намагався переправити в одну з країн ЄС 55 комплектуючих для приладів вимірювання іонізуючого випромінювання. Це обладнання, за висновками експертів, може використовуватися для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки.

Чоловік перевозив деталі на власному автомобілі в режимі "зеленого коридору" з приховуванням від митного контролю. Правоохоронці затримали транспортний засіб з товаром на пункті пропуску "Порубне-Сірет" Буковинської митниці.

Слідчими Управління СБ України в Чернівецькій області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше портал Знай.ua писав про те, що влада кошмарить "зелених" інвесторів борговими проблемами і перевірками СБУ.

Також портал Знай.ua писав, що у Хмельницьке СІЗО передали бочку смальцю з хитрим "сюрпризом", здогадається не кожен.

Також портал Знай.ua писав, що у НАБУ не було повноважень складати довідки про 19 млрд "збитків" у справі "Роттердам+" - рішення суду.