У Чернівцях відійшов у вічність відомий журналіст Василь Бабух. Про це у Facebook повідомив його син, депутат Чернівецької міськради Тарас Бабух.

Журналіст Василь Іванович Бабух, фото з фейсбук
Журналіст Василь Іванович Бабух, фото з фейсбук

Василь Іванович Бабух - український журналіст, поет, письменник, фотохудожник та громадський діяч. Головний редактор газети "Чернівці". Заслужений журналіст України. Депутат Чернівецької обласної ради двох скликань.

Василь Бабух народився 14 січня 1943 року в с. Вікно Заставнівського району. Закінчив філологічний факультет Чернівецького державного університету. Після служби в армії працював у газетах "Молодий буковинець", "Радянська Буковина", "Буковинське віче". Очолював кореспондентський пункт газети на будівництві Дністровської ГЕС. 12 років був власним кореспондентом газети Верховної Ради України "Голос України" в Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Закарпатській областях.

Василь Бабух писав вірші та тексти для пісень відомих українських композиторів. Він був добре знайомий із Володимиром Івасюком, написав слова до пісні "Світ без тебе", яку виконують Василь Зінкевич та Софія Ротару. У 2004 році Василь Бабух разом із композитором та співаком Павлом Дворським став переможцем фестивалю "Шлягер року" із піснею на слова В. Бабуха "На голос матері спіши".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Більше тридцяти років займався художньою фотографією. Роботи Бабуха демонструвалися на українських та міжнародних виставках, зокрема у Польщі, Австрії, Німеччині. Влаштував три персональні виставки своїх робіт, одна із яких була в концертному залі "Україна". Його роботи неодноразово використовувались для оформлення книг українських письменників.

Василь Іванович - автор ілюстрованої власними світлинами книги-альбому "Побачене в дорозі" та поетичної книги "Іскри з осінньої ватри". Він колекціонував предмети буковинської старожитності, мав одну з найбільших колекцій буковинських тканих поясів.

Дружина - Ірина Іванівна, працювала в Чернівецькому національному університеті. Сини - Тарас та Ігор. Тарас Бабух — колишній голова Першотравневої районної ради Чернівців, депутат Чернівецької міської ради, заступник директора комунального підприємства "Чернівціводоканал".

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Запоріжжі померли депутат і директор заводу, місто в жалобі.

Також портал Знай.uа писав, що у Львові в будинок до двох немовлят пробрався невидимий монстр - бідні янголята.

Також портал Знай.uа писав, що під Харковом жінка загинула після домашніх пологів - "Поки чоловік ходив по ліки…"