У Чернівецькій обласній лікарні чоловіка з ускладненнями від коронавірусу транспортували з інфекційного відділення до реанімації. Медпрацівниці несли його на руках.

Відео оприлюднило видання "Українська правда".

З-за дерев’яних дверей двоповерхової будівлі шестеро жінок виносять чоловіка на цупкій помаранчевій тканині. П’ятеро з них – працівниці лікарні, шоста – його дружина. Три кисневі подушки час від часу вислизають з рук жінок. Притримуючи лівою рукою кисневу маску, чоловік голосно стогне – від задухи.

За кілька секунд його кладуть на каталку, що стоїть за три метри від дверей. Її не можуть підігнати ближче, бо біля будівлі ремонт. Жінки штовхають каталку по невеликому шматку сірого щебеня, на якому чоловік підскакує, і врешті викочують на асфальт. Далі – реанімація.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Головний лікар обласної лікарні Сергій Цинтар пояснив, що будівлі медзакладу старі та не пристосовані для транспортування. Відтак з деяких приміщень немає можливості вивезти пацієнта на каталці. За словами Цинтара, спершу виносять на носилках, а вже опісля використовують каталку, щоб довезти до прміщення іншого відділення.

Раніше лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко заявила, що за сім місяців епідемії лікарню не забезпечили кисневими концентраторами. Відтак родичі пацієнтів самостійно купують кисневі балони.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що в Україні за добу 7 342 нових хворих на коронавірус, 113 померло.

Також портал Знай.uа писав, що львівський лікар розкрив страшний секрет коронавірусу - схожий на ВІЛ.

Також портал Знай.uа писав, що Кабмін дозволив витрачати гроші коронавірусного фонду на патріотичні фільми - людей не шкода.