Осінні канікули у школярів в Чернівецький області закінчилися і 2 листопада учні повертаються до навчання. Проте через карантин школи працюватимуть в дистанційному режимі.

Чернівці та деякі райони області віднесли до червоної зони епідемічної небезпеки. Про це розповіла заступниця директора департаменту Чернівецької ОДА Надія Періус.

За її словами, в червоній зоні у школах має бути виключно дистанційна форма навчання.

"А якщо ми говоримо про помаранчеву зону, то тут у нас є вибір – це може бути змішана форма навчання або ж очна. Відповідно рішення приймається виключно педради кожної школи", – додала Надія Періус.

Директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан повідомила, що у червоній зоні дистанційно навчатимуться учні 170 шкіл. За змішаною системою у помаранчевій зоні навчатимуться з 2 листопада школярі 206 закладів освіти.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В області у червоній зоні працюватимуть близько 60 дитячих садочків, їх роботу дозволили районні комісії ТЕБ та НС, а у помаранчевій зоні працюватимуть 195 дошкільних установ.

Нагадаємо, що до червоної зони з понеділка, 2 листопада, потрапили міста: Чернівці та Новодністровськ, Вижницький, Застнівський, Кіцманський та Хотинський райони Чернівецької області.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Києві коронавірус пробив дно антирекорду, сотні заражених.

Також портал Знай.uа писав, що Ляшко опустив руки напередодні зими, COVID-19 не відступає: "Буде важко"

Також портал Знай.uа писав про посилення обмежень через covid-19: лікар-інфекціоніст попередила, коли неминучий повний локдаун.