Під будівлею Департаменту соціального захисту у Чернівцях - черга. Десятки людей прийшли сюди, щоб подати заяву та отримати тисячу гривень матеріальної допомоги, яку пообіцяв кандидат у мери Віталій Михайлишин.

В черзі зібралося понад 70 людей, більшість з них обурена тим, як взагалі відбувається процедура подання заяви, повідомляє molbuk.ua.

"Про цю тисячу я дізнався вчора від дружини. У переліку документів, які потрібні для заяви вказано, що з собою потрібно взяти копію паспорту, ідентифікаційний код, прописку та інше. Однак вже на місці мені сказали, що потрібна ще й виписка із банку, де я отримую пенсію. Подивіться скільки людей, а це всього лише перший день. Що буде завтра?", - обурюється Петро, який прийшов подати заяву на матеріальну допомогу.

Люди незадоволені ще й через те, що у департаменті не попіклувалисяч про дотримання карантинних норм.

"Ось подивіться скільки людей! Де соціальна дистанція? Де антисептики? Так, люди в масках. Але ж без рукавиць. Всі торкаються чогось - і це при такій страшній ситуації в місті та області. А черги у "Майдані"? Звідси ж всі йдуть туди, аби зробити ксерокс", - обурюється пані Оксана.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

До самого приміщення чернівчан не пускають, тому частина з них стоїть у передкоридорнику, а всі інші - заповнюють заяви просто на сходах при вході до будівлі.

"Я не розумію організацію цієї процедури! Заяви ніхто не приймає, для цього стоїть коробка! Просто коробка - підходь і забирай що хочеш. Ми там такі дані вказуємо, що кредит аферисти на наше ім'я візьмуть запроросто. Та й невідомо, чи взагалі нам тут тисячу дадуть. Ніхто не пояснив, як це має бути, як будуть визначати кому потрібно її виплачувати. Безлад одним словом", - каже Петро.

У черзі біля департаменту соцзахисту стоять переважно пенсіонери. Люди пояснюють, що право на отримання допомоги мають люди, що отримують мінімальну пенсію, безробітні, які втратили прибуток через карантин та громадяни, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Кернес потрапив до рейтингу найпопулярніших мерів України.