На Буковині прихожани УПЦ та ПЦУ не поділили церкву. Про це повідомляють сайти обох конфесій.

Зазначається, що інцидент стався в селі Михальча Чернівецької області – там віряни Української православної церкви та Православної церкви України не поділили між собою єдиний Свято-Успенський храм.

Обидві громади хотіли провести богослужіння в храмі, через що счинилася бійка. Прибулі на місце події правоохоронці застосували до учасників заворушення сльозогінний газ та гумові кийки.

У ПЦУ заявили, що правоохоронці стали на захист «Русского мира» - «розбили церковну браму і зробили коридор для прихожа російської церкви, почали бити і відтягувати законних власників від релігійної споруди».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

«Варто зазначити, що земля храму належить ПЦУ. Також ПЦУ укладено охоронний договір щодо збереження культової споруди пам’ятки архітектури місцевого значення», - додають у громаді.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

У свою чергу в УПЦ стверджують, що силовики діяли на боці їхніх опонентів.

«Буковинські ЗМІ вже розпочали тиражувати, що прихильники віри Епіфанія прийшли просто помолитися. Ніякого спланованого штурму, кийкив, кастетів, бандитів, генераторів, болгарок не було.... То все "Руський мир" та вітер паркан повалив та двері вибив...», - пишуть там.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Нагадавши, Знай писав, що мешканка села Грабовець показала, як з померлих вибивають борги в місцевому храмі.

Також Знай повідомляв, що пастора і главу церкви "Відродження" Володимира Мунтяна звинуватили в побиттях і вживанні наркотиків.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині пройшла виставка ікон.